ConsultancyExperience Design

Digital design bij Vlaanderen Circulair

Vlaanderen Circulair is een partnerschap van overheden, bedrijven, middenveld en kenniswereld die samen de schouders zetten onder de circulaire economie in Vlaanderen. Een onderdeel daarvan zijn de circulaire havens die een digitaal duwtje in de rug kunnen gebruiken. Us zette meteen koers naar een nieuw webdesign!

Consistentie in huisstijl

Vlaanderen Circulair was op zoek naar een grafische allrounder, maar niet zomaar een designer. Ze zochten iemand die verschillende afdelingen kan verbinden om de juiste briefing te maken. Iemand die kennis heeft van HTML en CSS en dus ook content management op zich kon nemen. Een Unicorn dus.

Unicorns hebben wij niet, maar wij hebben wel Astrid! Iemand die niet terugschrikt van gevarieerde opdrachten. Iemand met oog voor wat mooi is, maar ook de juiste kennis van digitale platformen. Door Astrid op te nemen in hun team, kreeg Circulair Vlaanderen ook het hele team van Us als ruggengraat. Hierdoor kunnen andere taken met strakke deadlines, zoals het ontwikkelen van de website voor de circulaire havens, snel opgenomen worden.

Advies op maat

Vlaanderen Circulair heeft een uitgesproken eigen branding met blauwe tinten die wij overal hebben doorgetrokken om consistentie te creëren. Ze hadden namelijk al een huisstijl met vaste kleuren, maar wij kregen de vrijheid om deze te verbreden door o.a. nog een kleur toe te voegen.

Een goed begin, maar ze zochten méér dan een mooi design. Ze zochten ook een partner die actief meedenkt, die de volgende stappen mee bepaalt en niet te beroerd is om zijn mening te geven. Die partner bleek Us (of wat had je gedacht)! Wij werken dan ook nauw samen met Vlaanderen Circulair en voorzien hen van advies waar nodig. Er ligt bovendien nog heel wat lekkers op de plank zoals een wenskaart, social media visuals, hun jaarverslag en een eventbrochure.

Wedstrijd voor studenten

Elk jaar organiseert Vlaanderen Circulair een wedstrijd waarbij studenten hun eindwerk kunnen indienen in een bepaalde categorie. Deze categorieën hebben uiteraard allemaal een circulaire insteek, maar de projecten zelf zijn zeer uiteenlopend. Van een businessplan tot een productontwerp, the sky is the limit! Wij staken graag een handje toe om deze wedstrijd de nodige bekendheid te geven. We gingen van start met het ontwikkelen van een grafische beeldtaal op basis van hun huisstijl die eigenheid uitstraalt, maar toch nog steeds aansluit bij Vlaanderen Circulair. Aangezien de doelgroep aan de jonge kant is, mocht alles behoorlijk flashy zijn. Zo wordt elke categorie weergegeven door een terugkerend icoon waaruit we ook de grafische vlakken hebben laten voortvloeien. Die komen trouwens zowel terug in de statische posts als de video’s. In een tweede stap hebben we per categorie een video gemaakt die wordt gebruikt op social media waarbij we kort de categorie voorstellen met enkele beelden en een call to action om je in te schrijven. We werkten met stop motion, statische beelden rond het thema, projecten van vorig jaar en bewegende beelden. En het resultaat? Een winner!

Absolute meerwaarde

De grootste impact voor Vlaanderen Circulair is de adviserende rol die wij opnemen binnen hun werking. Us positioneert zich als een partner die meer doet dan alleen grafisch werk en design. Wij gaan pragmatisch te werk, verlenen advies waar nodig en zijn voor Vlaanderen Circulair een betrouwbare partner waar ze steeds op kunnen rekenen.

Net zoals Vlaanderen Circulair geholpen worden door Us

Gerelateerde cases

Content CreationDigital Marketing