ConsultancyDigital Marketing

Testaankoop

Testaankoop verdedigt en informeert al decennialang de Belgische consumenten. Hiervoor testen zij verschillende producten en diensten die je dan op hun website kan vergelijken. Die website had echter dringend nood aan een helpende hand. Us stak al snel niet één, maar twee helpende handen uit de mouwen!

Webmaster met ervaring gezocht!

De gerenommeerde consumentenorganisatie kampte met een kortstondig personeelstekort om hun website te onderhouden en van content te voorzien. Ze zochten dus snelle ondersteuning op korte termijn, en dan nog liefst iemand met cms-ervaring die ook nog eens direct operationeel was. Wij kregen lucht van deze penibele situatie en stuurden prompt onze webmaster richting het hoofdkantoor van Testaankoop.

Content management voor de website

Onze webmaster werd ondergebracht bij de online-services en kreeg volgend takenlijstje: content management via CMS Sitecore, onderhoud van de website en troubleshooting met development.

Daarnaast wilde Testaankoop content migreren van de oude naar de nieuwe paginastructuur. Ze hadden namelijk geteste producten gecategoriseerd binnen bepaalde thema’s. Om de inhoud duidelijker bij de gebruiker te brengen, stapten ze over naar een nieuwe structuur, een one-stop-shop. Zo wilden ze per product (denk maar aan tv’s, gsm’s, ovens, …) een adviespagina voor het kopen van een product, gebruikstips, alsook de productvergelijking. Hiervoor was niet enkel configuratie in Sitecore nodig, maar uiteraard ook de hulp van onze webmaster!

Er moesten eveneens een aantal redirects worden opgesteld in samenwerking met development. Redirects zei u? Die stellen we op als er pagina’s op de website kapot zijn, content verplaatst is naar een andere pagina, of als er gedupliceerde content aanwezig is op de website. Waarom doen we dit? Zo krijgen zoekmachines als Google, maar vooral ook de gebruiker, de juiste en meest relevante inhoud te zien. Op deze manier optimaliseren we de ervaring van de gebruiker en vermijden we problemen op het vlak van SEO.

Onze webmaster gaf tenslotte ook her en der tips bij mogelijke verbeterpunten. Zo bekeek hij samen met de klant mogelijks nieuwe aanpassingen aan de structuur van de website, aanpassingen op vlak van SEO enz. Deze hulp werd dan ook warm onthaald door Testaankoop.

Aanwezigheid met impact

De tijdelijke aanwezigheid van onze webmaster bleek al snel van grote waarde. Want net door onze snelle hands-on ondersteuning ter plaatse kon Testaankoop steeds op iemand rekenen met de nodige ervaring en bereikbaarheid. By the way: intussen heeft Testaankoop een nieuwe webmaster aangeworven die wij ook nog even fijntjes op de rails zetten om een vlotte overgang te verzekeren.

Zoek je net als Testaankoop ondersteuning voor je website of content? Contact Us en hulp is onderweg!

Gerelateerde cases

Content CreationDigital Marketing