Content Creation

Straffe video om WK-selectie van Belgian Cycling bekend te maken

De selectie die België het goud moet bezorgen op het wereldkampioenschap wielrennen wordt doorgaans bekendgemaakt door de namen voor te lezen op een persconferentie. Belgian Cycling wou het ditmaal echter op een iets andere manier doen en impact maken met een video. Lights, camera … Us!

Video met karakter

De namen van de renners worden doorgaans voorgelezen door de bondscoach tijdens een persconferentie. Belgian Cycling wou een tandje hoger schakelen en de bekendmaking in een video gieten. Een video met body, met karakter, met een verhaal. En niet onbelangrijk: er was een budget vastgelegd en er lag al een concept op tafel. De grote vraag was dus: wie kan dit waarmaken binnen het budget? …

Creatieve oplossing binnen budget

Us natuurlijk! We zijn samen met Belgian Cycling aan het concept beginnen sleutelen om het binnen het budget te kunnen realiseren. De bedoeling was om de opname op één dag rond te hebben. De lengte van de productie, het aantal mensen die aanwezig moeten zijn, het materiaal dat nodig is, geen evidente zaak dus! Maar net omdat wij creatief omgesprongen zijn met het beschikbare budget en het concept, zijn we er samen met Belgian Cycling in geslaagd om de productie te voltooien.

Kasseien en een onverwachte gast

En wat voor een productie! Er moesten fietsers op de afspraak zijn, er werden straten afgezet door de politie (veiligheid boven alles!), er moest catering voorzien worden, noem maar op. Gelukkig konden we hiervoor op de steun, en wielerervaring, van Belgian Cycling rekenen die alles in goede banen leidden. De aanwezige grootouders stonden te blinken van trots bij het aanschouwen van hun kleinkinderen die over de kasseien dokkerden. De jonge renners waren trouwens door het dolle heen toen een zekere Remco Evenepoel per toeval passeerde tijdens een van zijn trainingstochten. Van een topdag gesproken!

Campagne voor gendergelijkheid

Belgian Cycling vroeg ons daarnaast om een video over gendergelijkheid in het wielrennen te maken. Het uitgangspunt was namelijk dat mannen én vrouwen even hard moeten knokken om als eerste over de finish te rijden. We gingen met plezier aan de slag met het uitwerken van een script en bijpassende beelden. Het resultaat is een krachtig verhaal over gelijkheid en doorzettingsvermogen waarbij we twee verschillende wielrenners zien die hetzelfde pad volgen.

De prijzen worden uitgedeeld aan de meet

Van een video met impact gesproken! De bekendmaking van de WK-selectie zat boordevol emotie en beleving. Net als in de koers. We hebben er dan ook bewust voor gekozen om de storytelling een prominentere plaats gegeven dan de namen van de selectie. Maar waar wij echt blij van worden? De vele positieve reacties van de kinderen en trotse grootouders na een intense opnamedag.

Wil je net zoals Belgian Cycling een video met impact maken?

Gerelateerde cases

Content CreationDigital Marketing