Consultancy

Een dag in het leven van een webmaster

Laten we het eens hebben over de helden achter de schermen die ervoor zorgen dat jouw favoriete websites of webshops altijd soepel blijven draaien.
Een webmaster is dé chef-kok van de website-keuken. Net als een chef-kok die zorgt dat het eten op tijd klaar is en er geweldig uitziet, zorgt een webmaster ervoor dat jouw website of webshop altijd in topconditie is.

Het takenpakket van Us webmasters

  1. Technische ondersteuning: Een webmaster is jouw persoonlijke IT-held. Als er iets mis gaat met je website of webshop, zorgt hij ervoor dat het snel wordt opgelost. Geen broken links of compatibiliteitsproblemen meer!
  2. Content management: Een webmaster is ook de hoofdredacteur van je website. Hij zorgt ervoor dat de website altijd up-to-date is en dat de contentpagina’s er goed uitzien. Dit zal hij doen door de backend systemen de juiste content in te geven, en vervolgens te optimaliseren. Dit allemaal in functie van een goede UX en SEO.
  3. SEO: Hij zorgt ervoor dat jouw website gemakkelijk gevonden wordt door zoekmachines en bezoekers. Meta titels, tags, page speed insights, search console, page ranking … dit kent geen geheimen voor de webmaster!
  4. Analyse: Een webmaster analyseert hoe bezoekers jouw website of webshop gebruiken en welke pagina’s populair zijn. Met deze informatie kan hij jouw website verbeteren en aanpassen aan de wensen van de bezoekers.  Dit is vooral belangrijk om goede UX beslissingen te kunnen maken. Hij zal ook analyses doen rond het gebruik van nieuwe technologieën en mogelijkheden op jouw website.
  5. A/B testing: Om de UX te optimaliseren gaat de webmaster data analyseren om een beter beeld te krijgen in welke mate een bepaalde variant van een pagina, of campagne het best zal converteren.
  6. UX: Hij zal er ook voor zorgen dat de gebruikers tevreden blijven door continu aanpassingen voor te stellen om frictie bij gebruikers weg te nemen doorheen de volledige user/customer journey

Delen:

Samen met jou bekijken we wie de beste match is en hoe Us je website in topconditie houdt. 

Delen:

Gerelateerde blogs

AIDigital Agency

Why we (Us) needed to redefine our agency model… And why I advice every agency to do the same…

Lees meer
ConsultancyContent CreationDigital MarketingE-commerce

Onze content strategist zorgt voor nog meer plezier bij Aveve

Lees meer
Digital MarketingE-commerce

Us en Marketing Automation voor fashion retail

Lees meer