Consultancy

Een dag in het leven van Us e-commerce managers

Een webshop zonder e-commerce manager is zoals een Tesla zonder batterij. Mooi om naar te kijken – doet niet wat het moet. Ontdek in deze blog welke specifieke skills Us e-commerce managers hebben en hoe we samen met jou sales-impact maken.

E-commerce manager skillset

  1. Analytisch denkvermogen: Onze e-commerce managers analyseren data en helpen je in te spelen op prestaties en trends. Samen zorgen we ervoor dat je data-gedreven beslissingen kunt nemen en nieuwe kansen kan identificeren.
  2. Technische vaardigheden: Onze e-commerce managers zetten actief in op kennisdeling om steeds op de hoogte te zijn van de laatste technologieën die nuttig zijn om je online winkel te beheren. Denk aan e-commerce platformen, web development tools, UX/UI, Data Analytics, SEO en andere inbound marketing tactieken.
  3. Marketeer: Een e-commerce manager heeft brede kennis van digitale marketingmethoden, zoals PPC, social media, email-marketing en remarketing, personalisatie…
  4. Productkennis: Onze e-commerce managers investeren heel wat tijd om een goed overzicht te hebben van de producten of diensten die het bedrijf aanbiedt, zodat hij/zij de juiste boodschap kan overbrengen aan de doelgroep. We werken nauw samen met jou en spotten samen onbenutte groeikansen.
  5. Flexibiliteit: E-commerce is continu in beweging, onze e-commerce managers dus ook. We zijn flexibel en spelen snel in op veranderingen in de markt.
  6. Communicatief: Onze e-commerce managers communiceren met verschillende afdelingen binnen je bedrijf, zoals de marketing- en verkoopafdeling, maar evengoed met externe partijen zoals leveranciers en klanten.

Zijn e-commerce managers je nieuwe salesteam?

Je kan op Us e-commerce managers steunen wat betreft de online verkoop op je e-commerce. Daarnaast helpen ze jou de nodige businesscases te ontwikkelen voor een nieuwe strategie of technologie.

We brengen samen de ROI, ROAS of POAS in beeld en nemen data-driven beslissingen. We analyseren verkoopstrategieën en passen deze aan in functie van een optimale conversie en omzetgroei. Onze kennis van de gehele customer journey is hierbij de sleutel tot succes.

Delen:

Heb jij nood aan een e-commerce manager die zowel technisch als strategisch nadenkt?

Delen:

Gerelateerde blogs

ConsultancyContent CreationDigital MarketingE-commerce

Onze content strategist zorgt voor nog meer plezier bij Aveve

Lees meer
Digital MarketingE-commerce

Us en Marketing Automation voor fashion retail

Lees meer
BrandingExperience Design

Een checklist om de kwaliteit van je digital design te controleren

Lees meer